mpnt logo

Стручни скуп

28 мај 2018

У оквиру Ерасмус+ пројекта „Да наше специјалне школе буду као европске“ који спроводи невладина организација „Помоћ породици“, уз подршку Европске уније, одржан је стручни скуп у Крагујевцу, у Школи за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју „Вукашин Марковић“. Скупу се присуствовали: представници локалне самоуправе задужени за социјална питања,  представници Школске управе Крагујевац, представници Центра за социјални рад, стручни сарадници, родитељи као и представници Удружења за помоћ особама са аутизмом, Крагујевац и колеге.

На стручном скупу „Да наше специјалне школе буду као европске“ говорили су чланови пројектног тима:

- др Стеван Несторов, који је говорио о новинама и савременим правцима промена у области образовања деце са сметњама у развоју, на основу искуства из Шведске и

- проф.др Ненад Глумбић који је говорио о „Тренинг школама“ и о методама рада у „специјалним“ школама у Европи.

Циљ пројекта је допринос реформама система образовања деце са сметњама у развоју и унапређивање и трансформација школа за децу са сметњама у развоју.

У пројекту су израђене препоруке за унапређивање рада школа за децу са сметњама у развоју са смерницама добре праксе. Документ ће бити упућен надлежним институцијама.

УЧИМО БЕЗ ГРАНИЦА

Савети и материјали за рад са децом са тешкоћама у развоју

ucimo

Више информација на линку: https://sosovukasinmarkovic.wordpress.com/

Најновије вести